Хиксовете, затова написах че няма да се отрази на майчинството, но си мисля че ще даде отражение при начисляването на платения отпуск. Така че нека си прецени мамата дали са нужни тези врътки.
На размера на майчинството няма да се отрази, но след майчинството при ползването на платен отпуск ще се отрази.
Аз съм ги подала с ДДС-то, голяма грешка ли е това? Да поправям ли декларациите, докато има време?
Адмирации за предложението ти vesodimov. Най-накрая и ние да вдигнем глас. Правят нов софтуер за фармацефтите-"жълти жилетки", само ние си мълчим и чакаме. Една колежка си "изгърмя" три кода за актуализации. Първо за смяна на праговете, после за декл.1, после за декл. по чл.62. Мисля си, че ако са готови от НАП до м.12 предходната година, актуализацията може да е една и да е навреме...И аз подкрепям да напишем такова писмо.
Да, това е начина колежке. Успешно приключване!
Обадете се в НСИ на телефона за технически проблеми 02/9587616, и ще Ви решат проблема. Има една г-жа Лидия, която е много компетентна и любезна. Успех Ви желая с приключването! :good:
Тази година неработещите ЕТ имат задължение до 31.03.2019г. да подават в търговския регистър Г2 с декларация за това че са били без дейност 2018г. Подаването на Г2 е без такса до 31.03.2019г.
Да, това е важно уточнение, просто пропуснах да го напиша. Благодаря ти marpan_64
Няма как да разберат за това че работите по граждански договор, но ще Ви се удържат всички осигуровки по възнаграждението за гражданския договор /след приспадане на необходимо присъщите разходи-това счетоводителят си го знае/..
P.G.H.R. моят случай е точно такъв. Лицето е в НО при основния си работодател. и има ГД при нас.
Моят казус е малко по-сложен. Имам сключен ГД през м.04.2018 и е под МР, но досега не са ми зиплащали суми по този ГД. От 02.07. 2018 ще съМ СОЛ /СВОБОДНА ПРОФЕСИЯ/. Очаквам да ми изплатят някакви суми по ГД през м.08.2018г., трябва ли да издавам фактура за получените суми за периода от м.04.2018 до м.06.2018, или  само СИС?
Много благодаря за отговора :good:
Когато договора за наем е с физ. лице и се плаща тока по неговата партида от наемателите, какво става?
За ГД сумата на данъка, не се ли декларира с декл. по чл.55, за тримесечието в което е изплатена сумата? :wink1:
Задавала съм подобен въпрос на методолозите от НАП и техният отговор е, че Неможе СОЛ на дружество /особенно на ЕООД/ да не се осигурява, особенно ако има работник.
Дотук добре ГФО е подадено в статистика, но знае ли някой за Училищно настоятелство, което е пререгистрирано в Агенцията по вписванията какви документи трябва да подаде за вписване на ГФО? Трябва ли да се изпращат покани за Общо събрание за приемане на ГФО, и тези покани само до членовете на Управителния съвет ли са? Г2 за обявяване на ГФО ли се попълва?
Както винаги правилно го тъкуваш Делфинче :good: Или се възползваш от облекчението, или си плщаш такса за публикуване на ГФО-поне тази година има право ма избор :smile1:
Не видях, че Делфинчето вече Ви е помогнала :good:
Пишете ми на мей-ла:tanyavas@abv.bg номера на телефона си, и ще Ви звънна да Ви обясня как става
Щом сте осигурена на 1000, значи от 1000. 80% от осигурителния доход. Проверете си все пак с ПИК на какво Ви осигуряват, ще Ви е важно и за майчинството /до 410ден/. Може да си занесете трудовата книжка да ви се нанесат корекциите.